Mina tjänster

Vill du kunna lasta din häst utan problem? Drömmer du om att rida i frihet utan huvudlag med bibehållen kontakt och balans? Har du råkat ut för en olycka och vill ha hjälp att hitta tillbaka till glädjen och tryggheten tillsammans med din häst? Eller vill du bara ha något nytt och roligt att träna på?

 

Jag undervisar i ridning och markträning i frihet, problemlösning, trickträning, kroppsmedveten dressyr med mera. Jag fokuserar på ett avslappnat sinne, kontroll över den inre energin och acceptans för det som är Nu. Inom hästträning finns det inga genvägar eller ”quick-fix” - allt måste tillåtas ta sin individuella tid… Så varför inte passa på att njuta under tiden?

 

Jag utgår från Frillesås, Kungsbacka och åker i regel ca 20 mil enkel resa för dagsträning. Bor du längre bort än så, kontakta mig så kan vi diskutera andra alternativ. Samtliga priser är inklusive moms. Vid alla träningar på din hemmaplan tillkommer reseersättning på 30 kr/mil.

 

 

Privatlektion

 

Under privatträning är det full fokus på dig och din häst - detta passar både helt nya elever samt mer rutinerade. Jag är lyhörd för dina önskemål och försöker i största möjliga mån att lägga upp träningen efter era behov.

 

Enkel privatlektion: 500 kr/45 min

Två lektioner på samma plats: 450 kr/40 min

Tre eller fler lektioner på samma plats: 400/40 min

30 min lektion: 300 kr

 

Lektion hos mig i Frillesås: 400 kr/45 min samt 700 kr/90 min (boka här)

 

 

Lektion med lånad häst

 

Jag erbjuder undervisning i hästkommunikation, frihetsdressyr samt groundwork/longering med min lusitanovalack Jaquetão. Inga förkunskaper krävs, vi börjar från start och arbetar oss uppåt. Ej ridning. Boka lektion här. Det går även bra att komma som veckoelev för intensivträning med Jaquetão, du har då en lektion dagligen i 2-5 dagar. Boende finns att boka på gården, se info längre ner.

 

Enkel privatlektion: 750 kr/40 min

 

 

Kurs

 

Samla ihop ett gäng och fördjupa er i valfritt ämne! En kurs består av minst fyra och max sex ekipage. Dagen startar med 30 min privatlektioner, där fokus läggs på att identifiera ekipagens enskilda behov, mål och vägen dit. I anslutning till lunch finns möjlighet att ställa frågor, diskutera och utvärdera. På eftermiddagen fortsätter vi med privatlektioner, för att befästa det vi lärt oss under förmiddagen eller gå vidare till nästa steg.

 

Endagskurs: 4600 kr för fyra ekipage, därefter 1000 kr per extra ekipage

Tvådagarskurs: 8600 kr för fyra ekipage, därefter 2000 kr per extra ekipage

Pris åskådare: 100 kr/dag

 

 

Veckoelev

 

Vill du få en ordentlig skjuts i träningen och komma iväg från vardagen en stund? Då är veckoelev rätt alternativ för dig. Jag tar emot för allt från en natt till en arbetsvecka, men standard är ankomst söndag kväll och avresa fredag em (träning måndag-fredag). Två ca 30-40 minuterslektioner per dag samt box och hage till hästen ingår i priset. Fodringar, in- utsläpp, mockning m.m. ingår ej. Ta med eget foder och vattenhink. Undervisningen sker på belyst uteridbana.

 

Söndag-fredag: 4500 kr
Kortvecka: 900 kr/dag

 

En extra häst kan tas med till kostnad av 500 kr/dygn och då ingår box+hage samt en extra lektion per dag.
Extra lektioner kan köpas till för 400 kr.

 

Efter att din bokning blivit bekräftad får du faktura på halva avgiften. När denna är betald är din bokning säkrad. Resterande kostnad betalas senast tre veckor före ditt bokade datum. Vid avhopp återbetalas bokningsavgiften ej men du är välkommen att sälja din plats till en ersättare.

 

 

Boende på Stjärnklara Gård

 

Att boka boende här på gården är det bästa sättet att maximera din upplevelse som veckoelev. Du har nära till din häst och utsikten från boendet - våra böljande hästhagar - är idyllisk. Huset ligger alldeles intill paddocken med parkering rakt utanför ytterdörren. Inomhus finns två sovrum med två sängar i varje (ta med egna lakan). Det finns även ett pentry med kyl, frys, spis och ugn, soffhörna, matbord samt badrum med dusch och toalett.

 

Säng: 200 kr/natt
Sovrum: 500 kr/natt (om du vill undvika att dela rum)

 

 

Häst i träning

 

I mån av tid och plats tar jag emot häst för träning. Minst en månad, gärna längre för att nå ett bra resultat och slippa skynda. Jag kan hjälpa till med problemlösning, vidareutbildning, frihetsdressyr, trickträning, riden dressyr, inridning m.m. Hästägaren är självklart välkommen att vara med så mycket som möjligt, en lektion i månaden ingår (men behöver inte nyttjas) och fler lektioner går att köpas till för reducerat pris under hästens period här.

 

Hästen får en egen lösdrift med ligghall och gräshage. Ligghallen är uppdelad i tre sektioner och hästarna kan hälsa på varandra genom galler. På grund av att vi har en hingst i anslutning tar jag främst emot valacker, men hingst och sto kan vara möjligt efter överenskommelse.

 

Träningshäst sommar (april-september): 8500 kr/månad
Träningshäst vinter (oktober-mars): 9000 kr/månad

 

 

Bokningsvillkor

 

Eftersom inte bara jag utan även alla andra kunder som bokat samma dag blir påverkad vid avbokning debiterar jag halva avgiften vid avbokning mindre än en vecka före, samt hela avgiften vid avbokning mindre än ett dygn före. Detta gäller även vid sjukdom/skada på häst eller människa. För kurs gäller avbokning senast en månad i förväg, därefter debiteras halva avgiften.

 

Betalning sker via Bankgiro (760-5793) eller Swish (123 231 40 03) efter fakturering.

 

 

 

 

 

Hästpsykologi

 

Det kan vara svårt nog att förstå någon som talar samma språk, och kanske ännu svårare att göra sig förstådd. Hur är det då att kommunicera med någon som inte ens talar på samma sätt?

 

Kommunikation innebär överföring av information från en part till en annan. Det är ofta här det krockar i relationen mellan häst och människa. Mitt största ansvar som hästmänniska är att förstå hur hästar kommunicerar, för att kunna ta tillvara på all information hästen sänder till mig. Vill jag utöver det träna tillsammans med hästen måste jag veta hur hästar lär sig och vad som motiverar just min häst.

 

Jag fokuserar på en ömsesidig respekt och en lekfull relation utan dominans. Psykologi är nyckeln till framgång oavsett vad man vill göra med sin häst!

 

 

 

 

 

 

Frihetsträning

 

Att träna i frihet är för mig ett steg vidare från hästpsykologi. När jag plockar bort utrustningen finns bara sanningen kvar och här får jag se svart på vitt hur lyckad kommunikationen till hästen är.

 

Allt jag gör med min häst strävar jag efter att även kunna göra i total frihet – lastning, longering, hantering på stallgången, dressyr, uteritter… Därför börjar förberedelserna för detta från första stund.

Att ha friheten i bakhuvudet hjälper mig att bli tydlig och någon värd att följa, oavsett vad jag gör eller hur min häst är utrustad.

 

 

 

 

Trickträning

 

Många får associationer till cirkus och prickiga ponnyer när man börjar prata om trickträning. Och medan trick absolut används som underhållning till stor del fokuserar jag snarare på tricken som stärker min häst fysiskt, ger honom en bättre kroppskänsla och utvecklar vår kommunikation.

 

Min åsikt är att trickträning är den enklaste vägen mot en smidig, balanserad och mentalt aktiv häst. Det är även ett utmärkt sätt att aktivera hästen som inte kan eller får röra sig på grund av till exempel skador.

 

Enbart fantasin sätter gränser!

 

 

 

 

 

Klassisk dressyr

 

Vår historia är byggd från hästryggen. Historiskt sett var hästen en lyxvara och många gånger skillnaden mellan vinst eller förlust på slagfältet. Därför var det viktigt med dressyr som gjorde hästen hållbar och funktionell i många år, och då överkroppen ofta var upptagen med någon form av vapen skedde den mesta kommunikationen genom sitsen.

 

Klassisk dressyr gynnar alla som strävar efter att förfina signalerna i ridningen och som vill kunna påverka med sitsen utan att vara ”i vägen”. Jag undervisar i både uppsutten dressyr och arbete vid hand.

css.php