Mina tjänster

Vill du kunna lasta din häst utan problem? Drömmer du om att rida i frihet utan huvudlag med bibehållen kontakt och balans? Har du råkat ut för en olycka och vill ha hjälp att hitta tillbaka till glädjen och tryggheten tillsammans med din häst? Eller vill du bara ha något nytt och roligt att träna på?

 

Jag undervisar i ridning och markträning i frihet, problemlösning, trickträning, kroppsmedveten dressyr med mera. Jag fokuserar på ett avslappnat sinne, kontroll över den inre energin och acceptans för det som är Nu. Inom hästträning finns det inga genvägar eller ”quick-fix” - allt måste tillåtas ta sin individuella tid… Så varför inte passa på att njuta under tiden?

 

Jag utgår från Frillesås, Kungsbacka och åker i regel ca 20 mil enkel resa för dagsträning. Bor du längre bort än så, kontakta mig så kan vi diskutera andra alternativ. Vid alla träningar på din hemmaplan tillkommer reseersättning på 30 kr/mil.

 

På grund av stort tryck på helgtiderna är det främst möjligt att boka intensivträning, träningsdag eller kurs på helgerna. Enstaka helger öppnar jag för enskilda privatlektioner. Kontakta mig med din förfrågan!

 

Läs mina bokningsvillkor här.

 

 

 

Hästpsykologi

 

Det kan vara svårt nog att förstå någon som talar samma språk, och kanske ännu svårare att göra sig förstådd. Hur är det då att kommunicera med någon som inte ens talar på samma sätt?

 

Kommunikation innebär överföring av information från en part till en annan. Det är ofta här det krockar i relationen mellan häst och människa. Mitt största ansvar som hästmänniska är att förstå hur hästar kommunicerar, för att kunna ta tillvara på all information hästen sänder till mig. Vill jag utöver det träna tillsammans med hästen måste jag veta hur hästar lär sig och vad som motiverar just min häst.

 

Jag fokuserar på en ömsesidig respekt och en lekfull relation utan dominans. Psykologi är nyckeln till framgång oavsett vad man vill göra med sin häst!

 

 

 

 

 

 

Frihetsträning

 

Att träna i frihet är för mig ett steg vidare från hästpsykologi. När jag plockar bort utrustningen finns bara sanningen kvar och här får jag se svart på vitt hur lyckad kommunikationen till hästen är.

 

Allt jag gör med min häst strävar jag efter att även kunna göra i total frihet – lastning, longering, hantering på stallgången, dressyr, uteritter… Därför börjar förberedelserna för detta från första stund.

Att ha friheten i bakhuvudet hjälper mig att bli tydlig och någon värd att följa, oavsett vad jag gör eller hur min häst är utrustad.

 

 

 

 

Trickträning

 

Många får associationer till cirkus och prickiga ponnyer när man börjar prata om trickträning. Och medan trick absolut används som underhållning till stor del fokuserar jag snarare på tricken som stärker min häst fysiskt, ger honom en bättre kroppskänsla och utvecklar vår kommunikation.

 

Min åsikt är att trickträning är den enklaste vägen mot en smidig, balanserad och mentalt aktiv häst. Det är även ett utmärkt sätt att aktivera hästen som inte kan eller får röra sig på grund av till exempel skador.

 

Enbart fantasin sätter gränser!

 

 

 

 

 

Historisk dressyr

 

Vår historia är byggd från hästryggen. Historiskt sett var hästen en lyxvara och många gånger skillnaden mellan vinst eller förlust på slagfältet. Därför var det viktigt med dressyr som gjorde hästen hållbar och funktionell i många år, och då överkroppen ofta var upptagen med någon form av vapen skedde den mesta kommunikationen genom sitsen.

 

Historisk dressyr gynnar alla som strävar efter att förfina signalerna i ridningen och som vill kunna påverka med sitsen utan att vara ”i vägen”. Jag undervisar i både uppsutten dressyr och arbete vid hand.

 

 

 

 

Stridskonst till fots och till häst

 

Min sambo Joakim undervisar i fäktning, beriden stridskonst och historisk dressyr. Detta är träning som både passar den med höga ambitioner så väl som den som mest söker något nytt och roligt att prova på med sin häst.

 

"Applicerad ridning" ger dressyren ett syfte och kan väcka motivationen hos den häst och/eller ryttare som fastnat i gamla spår. Glädje och harmoni står i fokus.

 

Klicka här för mer information om Joakim och bokning.

css.php