Våra tjänster

 

Vi utgår från Stjärnklara Gård i Frillesås, söder om Göteborg och åker i regel ca 20 mil enkel resa för dagsträning. Bor du längre bort än så, kontakta oss så kan vi diskutera andra alternativ. Det går bra att boka oss individuellt eller båda två för gemensam kurs. Samtliga priser är inklusive moms. Vid alla träningar på din hemmaplan tillkommer reseersättning på 40 kr/mil.

 

Längst ned på sidan hittar du vanliga frågor och svar.

 

 

Bokningsvillkor

 

Eftersom inte bara vi utan även alla andra kunder som bokat samma dag blir påverkade vid avbokning debiterar vi halva avgiften vid avbokning mindre än en vecka före, samt hela avgiften vid avbokning mindre än ett dygn före. Detta gäller även vid sjukdom/skada på häst eller människa. För kurs gäller avbokning senast en månad i förväg, därefter debiteras halva avgiften. Veckoelever kan avboka fram till tre veckor innan det bokade datumet, därefter debiteras hela avgiften (bokningsavgift om halva kostnaden som betalas vid bokning återbetalas ej).

 

Betalningsuppgifter hittar du under Kontakt.

 

 

Privatlektion

 

Under privatträning är det full fokus på dig och din häst - detta passar både helt nya elever samt mer rutinerade. Vi är lyhörda för dina önskemål och försöker i största möjliga mån att lägga upp träningen efter era behov.

 

Enkel privatlektion: 500 kr/45 min

Två eller fler lektioner på samma plats: 450 kr/40 min

30 min lektion: 350 kr

 

Lektion hos oss i Frillesås: 400 kr/45 min samt 700 kr/90 min

 

 

Lektion med lånad häst

 

Norah erbjuder undervisning i hästkommunikation, frihetsdressyr samt groundwork/longering med sina lusitanovalacker Jaquetão och Aramis. Inga förkunskaper krävs, vi börjar från start och arbetar oss uppåt.

 

Joakim erbjuder dressyrlektioner på sin P.R.E-hingst Absalon för den med grundläggande ridkunskap. Fokus är ridning för sätet och lektionerna anpassas efter din nivå.

 

Det går även bra att komma som veckoelev för intensivträning, med lektioner för en eller båda av oss. Boende finns att boka på gården, se info längre ner.

 

Enkel privatlektion: 750 kr/40 min

 

 

Kurs

 

Samla ihop ett gäng och fördjupa er i valfritt ämne! En kurs består av minst fyra och max sex ekipage. Dagen startar med 30 min privatlektioner, där fokus läggs på att identifiera ekipagens enskilda behov, mål och vägen dit. I anslutning till lunch finns möjlighet att ställa frågor, diskutera och utvärdera. På eftermiddagen fortsätter vi med privatlektioner, för att befästa det vi lärt oss under förmiddagen eller gå vidare till nästa steg.

 

Endagskurs: 4800 kr för fyra ekipage, därefter 1000 kr per extra ekipage

Tvådagarskurs: 8800 kr för fyra ekipage, därefter 2000 kr per extra ekipage

Pris åskådare: 100 kr/dag

 

 

Veckoelev

 

Vill du få en ordentlig skjuts i träningen och komma iväg från vardagen en stund? Då är veckoelev rätt alternativ för dig. Vi tar emot för allt från en natt till en arbetsvecka, men standard är ankomst söndag kväll och avresa fredag em (träning måndag-fredag). Två ca 30-minuterslektioner per dag samt box och hage till hästen ingår i priset. Fodringar, in- utsläpp, mockning m.m. ingår ej. Ta med eget foder och vattenhink. Undervisningen sker på belyst uteridbana.

 

Söndag-fredag: 5000 kr
Kortvecka: 1000 kr/dag

 

En extra häst kan tas med till kostnad av 550 kr/dygn och då ingår box+hage samt en extra lektion per dag.
Extra lektioner kan köpas till för 400 kr i mån av tid.

 

Har du ingen egen häst kan du låna av oss. Du kan då välja att fokusera på ridning (för Joakim) eller markarbete (för Norah) alternativt ta en lektion om dagen av oss båda. Se mer info ovan.

 

Vid avhopp återbetalas bokningsavgiften ej men du är välkommen att sälja din plats till en ersättare.

 

 

Boende på Stjärnklara Gård

 

Att boka boende här på gården är det bästa sättet att maximera din upplevelse som veckoelev. Du har nära till din häst och utsikten från boendet - våra böljande hästhagar - är idyllisk. Huset ligger alldeles intill paddocken med parkering rakt utanför ytterdörren. Inomhus finns två sovrum med två sängar i varje (ta med egna lakan). Det finns även ett pentry med kyl, frys, spis och ugn, soffhörna, matbord samt badrum med dusch och toalett.

 

Säng: 300 kr/natt
Sovrum: 500 kr/natt (om du vill undvika att dela rum)

 

 

Häst i träning

 

I mån av tid och plats tar vi emot häst för träning. Minst en månad, gärna längre för att ge hästen god möjlighet att landa och nå ett bra resultat. Vi kan hjälpa till med problemlösning, vidareutbildning, tillridning, frihetsdressyr, trickträning, m.m. Hästägaren är självklart välkommen att vara med så mycket som möjligt, en lektion i månaden ingår (men behöver inte nyttjas) och fler lektioner går att köpas till för reducerat pris under hästens period här.

 

Inackordering i box med egen skogshage. I enstaka fall kan plats i egen lösdrift erbjudas. Hösilage upp till 8 kg/dag ingår i priset, men mer kan givetvis köpas till.

 

Träningshäst: 3250 kr/vecka

 

 

Tornerspel och event

 

Joakim, individuellt eller tillsammans med showgruppen Equites Gloriae, erbjuder uppvisningar, demonstrationer och föreläsningar med stort fokus på historisk korrekthet samt underhållning för hela familjen. Utrustningen är huvudsakligen baserat på sent 1300-tal.

 

Joakim har många års erfarenhet av underhållning (teater, musikaler, liveframträdanden, förmedling, historiska shower etc.) samt utbildning (undervisning i historia till kommande lärare, utveckling av utbildningsplaner för barn etc) och syftar alltid till att skräddarsy sina tjänster efter arrangörens behov.

 

 

Fäktningslektioner

 

Joakim erbjuder fäktningslektioner på Stjärnklara Gård i Frillesås. Han lär ut fäktning med enhandssvärd, långsvärd och svärd och bucklare. Alla från nybörjare till mer erfarna fäktare är välkomna. Det finns en uppsättning träningssvärd + fäktningsmask att låna, men det är önskvärt att eleverna tar med sig sin egen utrustning.

 

Privatlektion: 300 kr

Grupplektion (2 eller fler): 250 kr per person

 

 

Frågor & Svar

 

Får jag komma och titta på den dagliga aktiviteten på gården?

Efter överenskommelse går det bra att komma och titta på träningen som pågår. Observera att vi många dagar har lektioner ute på andra stallar, varför det är viktigt att stämma av innan du kommer.

 

Jag ska komma som elev till er. Vad gör jag när jag anländer?

Parkering är skyltad och finns på grusplanen framför gästhuset. Du får gärna lasta av din häst när du kommer fram, och är paddocken ledig går det bra att gå in där. Kommer du som veckoelev för första gången, kontakta oss så möter vi upp och visar vägen till stall och hagar.

 

Vilken tid ska jag anlända?

Om du kommer för en enkel privatlektion, behöver du bara komma i tid så att du hinner lasta ur din häst och vara redo till din lektionstid. Har du bokat lektion med någon av våra hästar, räcker det att du är här när din lektionstid startar. Ska du komma som veckoelev, är du välkommen kvällen före din bokning mellan kl 17-19 eller efter överenskommelse. Vill du komma samma dag som din undervisning börjar behöver du vara här senast kl 10.

 

Vad behöver jag för utrustning till min häst?

Vi rekommenderar oftast att du kommer med den utrustning du är van vid att använda och känner dig bekväm med. För frihetsdressyr/trickträning/problemlösning räcker det oftast bra med en vanlig stallgrimma eller repgrimma, ledrep gärna av den lite längre varianten (ca 3-4 meter) och eventuellt godisburken.

 

Får jag ta med min hund till er?

Tikar och kastrerade hanhundar är för det mesta välkomna, men vi ber er respektera de djur som bor och går lösa här på gården. Låt hunden sitta i bilen tills vi stämt av om det går bra att den kommer med ut.

 

Får min vän följa med som åskådare?

Att sitta med och titta på lektionerna är öppet och gratis för åskådare. Vill din vän boka in sig på gästhuset går det bra i mån av plats.

 

Var ligger närmsta affär?

Vi bor ca 5 km från Frillesås där det finns en Coop och Pizzeria. I Kungsbacka 2,5 mil bort finns ett stort urval av matbutiker och restauranger.

 

Måste jag ha ridhus för att boka lektion på min hemmaplan?

Vi är gärna utomhus så länge vädret tillåtet. Var vänlig att ha överseende med att vi ofta har långa dagar så en lektion i oväder är inte hela världen, men efter några timmar tär det och påverkar undervisningen.

 

css.php