Att dansa med hästar

DSC_0101 copy
 

Leia började “dansa” med mig väldigt tidigt in i vår bekantskap. Jag märkte snart att om jag började röra mig i takt med henne när hon sprang ute längs spåret, så kom hon snabbt närmre och följde mina rörelser. Att få känna på den lätthet som Leia utstrålar när hon leker med mig, det har gjort mycket för min känsla för energi och kroppsspråk. Jag upplever att har man bara en bild av hur det kan kännas eller vad man vill åstadkomma, så har man mycket lättare att introducera det även för en häst som kanske inte har den biten naturligt. T ex min Conny – som är en lite mer tillbakadragen individ i grunden. :)

 

Det är såklart också viktigt att uppskatta och ta tillvara på det varje individ vill eller kan visa upp. Leia är inte heller världens sportbil eller den som föredrar att skutta omkring framför att ta det lite mer lugnt…

 
DSC_0138 copy
 

Men hon har en naturlig önskan att interagera och det har jag i högsta möjliga mån försökt ta tillvara på. Just att ta det lugnt, bara stå och filosofera en stund eller bli kliad på något gott ställe, är önskvärt för Leia och därför använder jag mig av det för att motivera fram den andra biten. Naturligt är hon kanske intresserad av att slänga lite med huvudet och lyfta benen lite högre i något galoppsprång.. sedan tycker hon att det räcker. Genom att säga “WOW! Vad du kan! Tack!!” varje gång hon erbjudet det och belöna henne med det hon vill ha (vila/kli/karameller) blir Leia motiverad att visa mer, och mer, och mer. Och innan jag vet ordet av så dansar min vackra häst runt omkring mig och utstrålar “Se på mig!” :)

 
DSC_0105 copy

DSC_0077 copy

DSC_0063 copy

DSC_0110 copy

DSC_0124 copy

DSC_0137 copy

DSC_0014 copy

DSC_0112 copy

DSC_0054 copy

DSC_0148 copy

DSC_0145 copy

DSC_0010 copy
 

Tack till Dubarry of Ireland som sponsrat mig med byxor och stövlar.

 

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Norah Kohle - Häst i Balans

Frillesås, Halland


info@norahkohle.se
0761 028 200

 

Bankgiro 760-5793
Swish 123 231 40 03


Innehar F-skattsedel.

 

Click here for information in English.

css.php