I samarbete med TAUR

Sedan 2009 har jag ridit i och varit nöjd med min akademiska skolsadel Deuber & Partner Ecuyer. Även mina hästar har trivts med denna sadel – fram till en tid tillbaka då den började glida omkring på Conny. Han visade inga obehag, men den påverkade mig som ryttare och jag bestämde mig därför att börja söka efter en ny sadel.

I fem år har jag spanat på Deuber och Partners Bückeburger, och i år fick jag för första gången chans att rida i en. Först nere hos Arne i Tyskland och därefter i Bückeburg – som namnet antyder är sadeln framtagen tillsammans med teamet i Bückeburg – där jag fick låna en sadel under alla våra lektioner.

Har man ridit i en Bückeburger vill man aldrig rida i något annat igen… Den är helt fantastiskt bekväm, placerar en korrekt och hästarna älskar den. Jag var bara tvungen att ha en.

Att sy upp en sadel tar tid så det har varit en lååång väntan på att få hem den, men äntligen är den här. Min sadel kommer från TAUR online store och jag kan nu stolt presentera dem som min nya samarbetspartner! Michael på TAUR är otroligt kunnig och serviceinriktad. Sortimentet är proppfullt med allt akademiska, fritids- och western-ryttare kan önska sig. Dessutom är de störst i Skandinavien på bettfria system, ridpaddar och lammskinnsadlar.  Jag kan varmt rekommendera att besöka hemsidan, spana till exempel in den sprillans nya Taur Pad Supreme – troligtvis den snyggaste ridpadden på marknaden just nu…

I söndags åkte vi iväg till ridhuset för ett sista pass innan Conny får “dressyrvila” över vintern och för att ta lite bilder på den nya sadeln. Det är en fröjd att rida i en sadel där man inte behöver jobba i motvind! Men nu blir det alltså paus från dressyrandet för att ge både kropp och knopp på Conny en chans att vila upp sig. Vi fortsätter dock med arbete från marken och uteritter, så jag får ändå chans att “rida” in sadeln ute i naturen.

Han ser ju minst sagt ut som en annan häst på vintern när han leker mammut, speciellt när han är alldeles blöt som på dessa bilder. Ah, lösdriftshästar… Men jag tycker allt att han är världens sötaste ändå. ;)


Sadel – TAUR, jacka och keps – Dubarry of Ireland, träns och brösta – mitt eget hantverk.

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Norah Kohle - Häst i Balans

Frillesås, Halland


info@norahkohle.se
0761 028 200

 

Bankgiro 760-5793
Swish 123 231 40 03


Innehar F-skattsedel.

 

Click here for information in English.

css.php